Ustalardan Pastacılıkta Hijyenin Önemi
Günümüzde, gıda üretiminde ve bazı TV programlarında ustalar zaman zaman eldiven ve şapka kullanırken bazen de hiç birşey kullanmadan karşımıza çıkarlar, bu durum çoğumuz için kafa karıştırıcıdır.
Günümüzde, gıda üretiminde ve bazı TV programlarında ustalar zaman zaman eldiven ve şapka kullanırken bazen de hiç birşey kullanmadan karşımıza çıkarlar, bu durum çoğumuz için kafa karıştırıcıdır.
Frita, kızartmalık yağ amacıyla üretildiği için yemek yapımında beklenilen lezzeti karşılamayabilir. Fakat Frita, özellikle sıcak servis edilen alaturka yemeklerdeki sebze ve köftelerin derin yağda yapılan ön kızartmalarında kullanılabilir.
Tres ve Leches üç ve süt ya da başka bir deyişle 3 sütlü tatlı anlamına geliyor. Aslında bu tatlı güzel hazırlanmış bir pandispanyaya üç sütün karışımdan hazırlanan bir şerbetin dökülerek çektirilmesi ile hazırlanıyor.
Unipro'nun marifetli ustalarından en iyi kızartma tavsiyeleri.
Kek yaparken kullanılacak tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
Kekinizin kabarması için tarifte belirtilen miktardan fazla kabartma tozu kullanmakta kekinizin kabarmasından çok sönmesine neden olabilir. Bazen ben iki tane kabartma tozu katıyorum yine de çöküyor diyorsunuz ya işte bu yüzden.