AAK Ustaları Soruyor'da Asrın Börek'i Ziyaret Ettik

Bugün lezzetli börekleri ve ürünleriyle tanıdığımız Asrın Börek’i ziyaret ettik. 

Muhammet Bey Merhaba, bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Merhaba, ben Muhammet Ali Çelen mesleğe 1996 yılında pastacılık ve börekçilik sektörüne başladım. 2005 yılında ağabeylerim Ender Çelen ve İsmail Çelen ile birlikte Kartal Soğanlık merkezde 110 m²’lik ilk tesisimizi açtık. Asrın Börek markası böylelikle hayata geçmiş oldu, o günden beri de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevime devam ediyorum.



Ne gibi zorluklar yaşadınız bu süreçte? 
Hepimiz imalat kökenli olduğumuz için üretim aşamalarında hiç zorluk yaşamadan günlük 30 tepsi börek ile hızlı bir başlangıç yaptık. Günden güne gelen talepler arttıkça bizler de imalat kapasitemizi arttırdık, daha ilk yılımız da 250 m²’lik yeni bir imalat kurduk ve üretim kapasitemizi başlangıcın 20 katına kadar çıkarttık. Elbette bu süreçte ürünlerimizin çeşitliliğini de oldukça arttırdık ve böreğin yanı sıra pek çok unlu mamul çeşidini de müşterilerimizin beğenilerine sunduk.  

Kısa sürede çok iş başarmışsınız, bugün çok daha büyük bir alan ve pek çok çalışan görüyoruz, bize biraz bugünkü konumunuzdan ve gelecek için hedeflerinizden bahseder misiniz?
Değerlendirmelerimiz sonucunda, satış ve üretimin aynı alanda olması kararını aldık, doğru da yaptığımızı düşünüyoruz. Şu anda, fabrikamız önünde bulunan tesisimizde sıcak satışımızı yaparken aynı zamanda 220 noktaya kendi araçlarımız ile kesintisiz hizmet veriyoruz. Hem daha taze ürünler sunmak hem de hijyen standartlarımızı en üst seviyede tutabilmemizde bu kararımızın önemli etkisi var. Mevcut yerimizde 1110 m²’lik bir alanda günlük 1150 tepsi üretim yapmaktayız. Elbette, ileride gerekli kalite standartlarını sağlayarak tüm İstanbul çapında ve yakın illere de sevkiyat yapmak ve lezzetlerimizi daha geniş kitlelere sunmayı hedefliyoruz. 

Biraz da son 3 aydır yaşadığımız salgından bahsetmek istiyoruz, size nasıl etkiledi, ne gibi önlemler aldınız?
Pandeminin başlangıcından itibaren, üretim alanımız ve satış bölümümüzü hekimlerimizin ve konunun uzmanlarının verdiği tavsiyelere göre detaylı inceledik. Hijyen zaten hem mesleğimizin hem de Asrın Börek ailesinin vazgeçilmeziydi ancak yine de yeni koşullara uygun değişiklikler ve geliştirmeler yaptık. Gıda işi ciddiyet gerektiren bir sektör, bu anlamda çalışanlarımızın hijyen kuralları çerçevesinde titiz çalışmaları sayesinde en üst seviyede kaliteli hizmet sunabiliyoruz. Kendilerine de bu vesileyle teşekkür etmek istiyoruz. Süreçte kapasitemizi %80 oranında azaltmamız gerekti ancak üretimimize ara vermeden devam ettik. 



Elinize sağlık. Peki bize spesiyal ürünlerinizden bahsedebilir misiniz? 
Yapmış olduğumuz ürünler arasında en beğenilenler pastırmalı – kaşarlı ve kavurmalı su böreği ile kıymalı Sarıyer böreğidir. Hem müşterilerimiz diğer müşterilerden duyarak bu ürünlerimizi istiyor hem de bizler de bu ürünleri tavsiye ediyoruz. Elbette bu lezzet nedensiz değil, kullanmış olduğumuz ürüne uygun doğru un, kaliteli malzemeler ve iyi yağlar sayesinde sonuçta güzel oluyor. AAK’nın bizler için  yeni ürettiği Asta BörekçiM ile hem müşterilerimizin damak tadına hitap ediyor hem de bizlerin her daim yanında olan güçlü iş birliğini hissediyoruz. 

Bir de genç ustalarımıza, işletme sahiplerine tavsiyeleriniz ne olur?
Mesleğe yeni adım atacak ustalarımıza tavsiyemiz kalite, güleryüz ve sıkı çalışmadan asla ödün vermesinler. Çok çalışırken, insanlara güleryüz ile ve kaliteli malzemelerle hazırlanmış ürünler sunarlarsa her zaman başarılı olacaklardır.

Muhammet Bey, keyifli sohbet ve lezzetli ikramlarınız için tekrar teşekkür ederiz. Kaliteden ödün vermeden daha nice senelerde lezzetli ürünlerinizi tatma fırsatı bulacağımıza inanıyoruz. 
Asrın Börek ailesi olarak biz teşekkür ederiz, her zaman halkımızın hizmetindeyiz.