Yoğurtlu Ananaslı Turta

  1. Pandispanya; Toz şeker ve su kaynatılır ateşten alınır, içine çaylar koyulur, 15-20 dakika kadar demlendirilir.
  2. Krema; Altı yuvarlak bir tencere içinde yoğurt, toz şeker ve limon rendesi elde tel ile iyice çırpılır. İçine önceden kıyılmış ananas kompostolarını kattıktan sonra eritilmiş jelatin ve çırpılmış Suldy şanti ilave edilerek karıştırılır.
  3. Kakaolu pandispanya 3 dilime kesilir.
  4. Earlygrey çaylı şurup ile pandispanya ıslatılır.
  5. Hazırlanan krema palet bıçak ile sürülür ve üstü tekrar pandispanya ile kapatılır.
  6. Son kat için tekrarı yapılır. Dış kısmı çırpılmış şanti ile kapatılır, üstüne beyaz glasür dökülür. Beyaz glasürlü turtayı ananas ve yeşil renk nane suyu katılmış soğuk jöle ile süsleyebilirsiniz.