Yer Fıstıklı Karamel Kek

  1. Kıyılmış kuvertürler ve Alba yağı benmaride (sıcak su banyosunda) eritilir, içine glikoz ve vanilya katılır.
  2. Bu karışıma, mikserde çırpılarak kabartılmış, yumurta-şeker karışımı, ilave edilir.
  3. Daha sonra, un-tuzkarbonat karışımı, yavaşça karıştırılarak yedirilir.
  4. Tabanı ve yanları yağlanmış çember içine boşaltılıp 180 0C fırında 35-40 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıkan keklerin iyice soğuması için 4-5 saat bekletilir, sonra üst karamel süslemesi yapılır.
  6. Üst süslemesi için; Bir kap içinde şeker, su, glikoz karıştırılarak karamel renk oluşana kadar pişirilir.
  7. Bir miktar kaynatıldıktan sonra tereyağ ilave edilip karıştırılır ve ateşin altı kısılır.
  8. Bir porselen kap içine yarım kaşık kadar karamel konulup soğutulur. Kıvam uygun ise yer fıstıkları ilave edilip karıştırılır.
  9. Daha sonra pişmiş kekin üzerine palet bıçak yardımı ile yayılır.