Selanik Un Kurabiyesi

  1. Yağlar ve pudra şekeri mikserde 20-25 dakika kabartılır (İyi kabartılması şart). Daha sonra vanilya ve un ilave edilir, iyice yoğrulur. En son bütün bademler katılır, bademleri makine kendisi kırar. Bazı mikserlerde parçalanmayabilir, o zaman iri kıyılmış olarak ilave edilir.
  2. Şekil verildikten sonra 175 0C’lik fırında 19-20 dakika pişirilir. Bu kurabiyenin pişme özelliği yüksek ısıda olduğu için fırında 2-3 dakika fazla kalırsa renk değişimine uğrar bu nedenle ilk üretim sırasında fırın iyi takip edilmeli.
  3. Üç saat soğuması beklenir, sonra üzerine az miktar gül suyu püskürtülür. Kurabiyelerin her tarafı bol pudra şekerine batırılır. Daha sonra pudra şekeri fazlalıkları silkenerek geri alınır. Kurabiyeler tekrar fırın tepsisine dizilir, üstlerine elek ile çok olmayacak şekilde pudra şekeri serpilir.