Rugelach

  1. Oda sıcaklığında Alba yağı, labne peynir ve tuz mikserde biraz çırpılır, sonra mermer üstünde un ilave edilerek hamur yoğrulur, buzdolabında 2 saat bekletilir. Hamur merdane ile yaklaşık 2,5 mm kalınlıkta açılır. Üstüne yumuşatılmış kayısı marmeladı palet bıçak ile sürülür.
  2. Daha sonra kıyılmış fındık, kuru üzüm, damla çikolata, toz şeker ve tarçın serpilir. Hamurun üstüne yerleştirilen kuru malzemelerin iyice yapışması için üstüne bir yağlı kağıt vs. kullanılarak hafif bastırılıp yapışması sağlanır.
  3. Kesime hazır hale gelen hamur isteğe bağlı olarak yaklaşık 12 cm uzunluğunda 8 cm eninde üçgen bir biçimde kesilir (kurasanda olduğu gibi)
  4. Kesilen hamur rulo yapar gibi sarılarak şekillendirilir, fırın tepsisine yerleştirilir.
  5. Fırına girmeden önce fırça ile üstlerine su ile sulandırılmış yumurta sürülür, sonra toz şekere batırılıp 200 0C fırın ısısında pişirilir. Bu çeşit, dünyanın birçok ülkesinde tanınan ve bilinen bir üründür. Hamur buzlukta uzun bir süre saklanabilir.