Portakallı Koko

  1. Hindistan cevizi ve pudra şekeri mikser kazanına koyulur.
  2. Daha sonra sıvı şanti, portakal kabuğu ve diğer malzemeler koyulur.
  3. Mikserde 2-3 dakika yavaş devirde karıştırılır.
  4. Yarım top şeklindeki dondurma kaşığı ile tabanı yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dökülür.
  5. 200 0C fırında, 25 dakika pişirilir. Ürün kurumadan fırından alınır, hemen, üstlerine portakal şekerlemesi şurubu, fırça ile sürülür.
  6. Soğuduktan sonra dipler, kuvertüre batırılıp, üstünde yağlı kağıt bulunan tepsilere koyulur. Buzdolabında 5 dakika dondurulur. İstenirse derindondurucuda uzun süreli saklanabilir.
  7. Not: Hindistan cevizi tozları, kalın veya ince olduğu gibi, yağlı yağsız türleri olabiliyor, bu yüzden içine katılan yumurta beyazı oranı değişebilir.