Poğaça

  1. Unun ortası havuz yapılarak açılır. Diğer malzemeler havuz içine konularak homojen bir sekilde yoğrularak hamur elde edilir.
  2. 15-20 dk mayalanması için dinlendirilir. Dinlendirme esnasında hamur üst kısmı kuruyup kabuk yapmaması için nemli bez ile kapatılır.
  3. Dinlendirilen hamur istenilen gramajda kesilip yuvarlanır. Yaklasık 10 dk tazgah üstünde bekletilir.
  4. Üzerlerine elle bastırılarak orta kısımları çukur hale getirilip peynir konulur. Daha sonra peynirler dışa taşmayacak şekilde hamur kapatılarak üzerine bastırılır ve poaça sekli verilir.
  5. Tavalara dizilerek yaklaşık 20-30 dakika mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. İstege bağlı susam veya kaşar peyniri ile süslenir.
  7. Yaklasık 190- 210 derecelik fırında 18 -22 dakika pişirilir.
  8. Değişik lezzette poaça yapmak için, hamura ıspanak, dereotu, maydanoz havuç gibi malzemeler, rende yapılarak hamura ilave edilebilir. Sebzeler su içerdiği için hamura konulan su miktarı düşürülmelidir.