Montecarlo

  1. Biskin yağı eritilir, praline yedirilir. Daha sonra eritilmiş kuverturlar katılarak karıştırılır.
  2. Badem, fıstık, kıyılmış portakal şekerlemesi, vanilya ilave edildikten sonra , karışıma yaklaşık bir-iki yemek kaşığı su katıp, karıştırılırken sertleşmesi sağlanır.
  3. Yaklaşık 3 cm kalınlığında altında yağlı kağıt bulunan dikdörtgen tepsiye yerleştirilir, üstü kağıt kaplı olarak oda sıcaklığında 22 0C’de bekletilir. Donduktan sonra tepsi ters yüz edilir, üstündeki kağıt alınır ve uzunlamasına yaklaşık 4 cm eninde kesilir.
  4. Batonların üzerine çikolata dökülür, üstlerine çatal ile şekil verilir. Buzdolabında 1-2 dakikadan fazla bekletilmeden geri alınır. Donduktan sonra, bıçak ile yaklaşık 1cm kalınlığında olacak şekilde kesilerek dilimlenir.
  5. Not: Kuvertür miktarları mevsim sıcaklığına göre ayarlanır. Bu reçete 22-24 0C sıcaklık içindir.