Milföylü Balkanik

  1. Patuşu; Bir kap içinde Alba yağı, su veya süt ve tuz kaynatılır, ateşin altı kısılır, içine un ilave edilir ve devamlı karıştırılırken ateş biraz daha yükseltilir. 2-3 dakika daha pişirilir ve ateşten alınır. Az bir zaman soğuması beklenir sonra yumurtalar tek tek karıştırılarak yedirilir. Ucunda kalın düz düy bulunan sıkma torbası ile uzunlamasına fırın tepsisine sıkılır. Her bir baton pasta için 3 adet kullanılır. Fırına girmeden önce üstlerine fırça ile bütün yumurta sürülür ve üzerlerine file badem veya file fındık serpilir. Fırında pişirilir. Soğuk su ve pastacı kreması mikserde önce yavaş, sonra hızlı devirde 3-4 dakika çırpılır, mikserden çıkartılır. 10-15 dakika sonra az bir süre için tekrar çırpılır ve içine sıvı şanti ilave edilir. 1 dakika sonra mikserden alınır.
  2. Pastanın yapılışı; Taban için 3 adet pişmiş çubuk pataşuların yan yana dizileceği boyda pişmiş 1 adet milföy kesiliphazırlanır. Üzerine bir miktar pastacı kreması sürülür. Pataşu çubuklar ortalarından uzunlamasına kesilir, bir tanesinin içine sade pastacı kreması, ikincisine çikolatalı pastacı kreması, üçüncüsüne de çilekli pastacı kreması doldurulur ve kapakları üstlerine yerleştirilir. Milföy üstüne oturtulur veya çubuklar milföy üzerinde doldurulur. Tek pasta yapılacaksa, testere bıçak ile istenilen boyda kesilir, üstlerine hafif pudra şekeri serpilir.