Kuşkonmazlı Penne

  1. Makarnayı kaynayan tuzlu suyun bulunduğu tencerede paket üzerinde belirtilen süre kadar pişirin.
  2. Arzu ederseniz, kuşkonmazları makarnanızın kaynama süresinin son 5 dakikasında aynı tencereye ekleyebilir ve rayihasını almasını sağlayabilirsiniz. Eğer bunu tercih etmezseniz, ayrı bir tencerede 5 dk kadar kaynatıp, bir tavada tereyağı ile çok az pişirebilirsiniz.
  3. Soğanları küp küp doğrayarak zeytinyağında çevirin ve üzerine unu ekleyerek bir miktar kavurun.
  4. Arzuya göre çeşitli renklerde biber, havuç, domates gibi mevsimine uygun sebzeler kullanabilirsiniz.
  5. En son olarak rendelenmiş kerevizi de çok az kavurup, kuşkonmaz ve makarnanızı bu karışıma ekleyiniz.
  6. Ayrı bir kap içerisinde, ikinci aşmada bulunan tereyağı, Parmesan peyniri (Parmesan’ın bir kısmını servis sırasında tabağı süslemek için ayırın) ve Pecorino peynirini eritin, eriyen karışımı ilk aşamada yaptığınız makarnaya ekleyin.
  7. Servis öncesi üçüncü aşamadaki malzemeleri AlbamikS Star ile bir tavada karıştırarak sos haline getirin ve her bir servis üzerine arzu ettiğiniz miktarda uygulayın.
  8. Son olarak arzu ettiğiniz şekilde çeşitli mevsim yeşillikleri ve parmesan rendesi ile servis edebilirsiniz.
  9. İpucu I: 100 gr makarna için takriben 1 litre su 7 gr tuz, yeterli olacaktır.
  10. İpucu II: Proteinden vazgeçemeyenler için, bu tarifimize tereyağında tavada hafif soteleyerek ekleyeceğiniz, minik karides veya küçük küpler halinde kesilmiş soğan pek yakışacaktır. Afiyet Olsun.