Kruvasan

  1. Tüm malzemeler esnek bir hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Hamur buz dolabında yaklaşık 20 dk dinlendirilir.
  2. Dinlendirilmiş hamur merdane ile dikdörgen bir şekilde 1,5 cm kalınlığında açılır. Alba börek dilimi hamurun orta kısmından uca gelecek sekilde yerlestirilir ve hamurun diğer tarafı yağın üzerine gelecek sekilde örtülüp kapatılır.
  3. 6 yarım tur veya üç tam tur verilir, turlar arası dinlendirme 20 dk ve soğuk ortamda yapılmalıdır. Tur verme işlemi bittikten sonra 3,5 mm inceliğinde 20 cm boyunda kruasan bıçağı ile kesilir.
  4. Kruvasan merdane bıçağınız yok ise aynı işlemi cetvel ve bıçak kullanarak üçgen sekilde keserek yapabilirsiniz.
  5. Kestiğiniz üçgen hamurları sade bir sekilde rulo yapıp sarabileceğiniz gibi, sarma işlemi sırasında çikolata, marmelat gibi malzemeler kullanarak tatlı versiyonlarını da yapabilirsiniz.
  6. Kruvasan sekli verilmiş sarılmış hamurlar tepsiye yerlestirilerek yaklaşık 30-40 dk mayalandırılır. Daha sonra üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp 210 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir.
  7. Aynı hamurdan Danimarka usulü Danish çesitleri de yapabilirsiniz.