Kremalı Somonlu Makarna

  1. Makarnayı çeşidine ve paketin üzerinde yazan tarife göre haşlayınız, bizim tavsiyemiz al dente olması yani çok fazla pişip hamurlaşmaması.
  2. Aynı zamanda rahat kullanacağınız bir tavada zeytinyağını ısıtın, içine ince ince doğradığınız sarımsak, dereotu, taza soğan ve şerit veya küp halinde doğradığınız somonları ekleyerek 3-4 karıştırarak dakika pişirin ve sonrasında sırasıyla AlbamikS Mutfak, hardal, limon suyu ve tuzu ekleyip 3-4 dk daha pişirmeye devam edin.
  3. Karışımınız piştikten sonra iyice süzülmüş makarna ile karıştırarak, taze çekilmiş karabiber eşliğinde servis edebilirsiniz.
  4. Not: Bu lezzetli tarifi arzu ederseniz, somon yerine jülyen doğranmış tavuk göğüsü ve mantar ile yapabilirsiniz, bu durumda taze soğan ve dereotunu tariften çıkartabilir ve çok az muskat rendesi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.