İstanbul Börekçi Poğaçası

  1. 600 gr Asta yağını rendeleyin (İpucu: Asta yağınızı sıcak hava şartlarında +4 dolapta bekletiniz)
  2. Un ile yağınızı mikserde hızlı bir şekilde yağınız çok yumuşamayacak kıvamda el yardımıyla ve ya hamur yoğurma aparatıyla kavut ediniz. (birbirine yediriniz)
  3. Sırasıyla şeker, tuz, yumurta ve mayayı ekleyerek hamur yoğurma işlemine başlayınız.
  4. 15 Dakika bekletilen hamurunuzu merdane ya da dirsek yardımıyla ezerek açıp, iki defa katlayarak 15 dakika kadar tekrar bekletiniz.
  5. Bekletilen hamurunuzu merdane yardımıyla çok olmayacak şekilde tezgaha yayın daha sonra keserek fitil haline getirip, 80 gram büyüklüğünde parçalara ayırın ve yuvarlayın.
  6. Yuvarladığınız hamurları avuç içinizle ezerek içerisine istenilen dolguyu (Beyaz peynir, kıyma, patates, kaşar peynir) koyarak kapatıp istediğiniz şekli verin.
  7. Yumurta sarısı sürerek 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirip servis edin.