Ispanaklı Kol Böreği

  1. Sırasıyla malzemeler un, tuz, su, dereotu, maydanoz, ıspanak ve yumurta hamur kazanına konulup homojen bir yapı elde edilene kadar yoğrulur.
  2. Elde edilen pürüzsüz hamur tezgah üzerine çıkartılıp üstü nemli bir bezle kapatılarak 15 dakika dinlendirilir.
  3. 15 dakika dinlenen hamurlar 250 gr ağırlığında eşit parçalara bölünerek yuvarlama işlemi yapılır ve üzerleri nemli bir bezle örtülüp 10 dakika dinlendirilir.
  4. Yuvarlanarak dinlenmeye konulan hamur parçaları el yardımıyla yaklaşık 25 ila 30 cm arasında açılır.
  5. Açılan hamur parçalarının ortasına gelebilecek şekilde önceden yumuşatılmış Alba börek-Asta Soft 40 gr konulup bir diğer hamur parçasıyla üstü kapatılır ve kenarları iç bölümde hava kalmayacak şekilde kapatılır.
  6. Kapatılan hamurlar önceden yumuşatılmış Asta Soft'la hiç bir tarafı yağsız kalmayacak şekilde yağlanıp daha önceden tabanı yağlanmış bir tepsiye konularak yaklaşık 2 ila 3 saat aralığında oda sıcaklığı olmak şartıyla dinlenmeye konulur.
  7. Dinlenmiş hamur parçaları önceden yağlanmış tezgaha alınıp el yardımıyla havada çevirilerek açılır.
  8. Açılıp tezgaha serpilen hamur ikiye katlanır ve iç dolgusu konulduktan sonra rolu şeklinde sarılıp önceden tabanı yağlanmış tepsiye şekil verilerek konulur.
  9. 200 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirilip servis edilir.