Hawaii Parfe Pasta

  1. Yumurta sarısı ve toz şeker benmari usulü iyice karıştırarak ısıtılır,
  2. Isıtılan karışım mikserde koyu kıvam alana kadar çırpılır,
  3. Kıyılmış veya püre haline getirilmiş ananasları ile acıbadem tozu karışıma eklenir.
  4. Festino Konfiseri benmari usulü eritilerek, daha önceden çırpılmış şanti ile birlikte karışıma yedirilir, elde edilen karışım istenilen kalıba boşaltılır ve üzerine ince olacak şekilde pandispanya yerleştirilir ve derin dondurucuda 5 – 6 saat bekletilir.
  5. Donan ürün kalıptan rahat çıkması için sıcak su ile gevşetilir, sonrasında meyve püresi ile çırpılan şanti ve istenilen şekilde dilimlenmiş ananaslar ile süsleme yapılarak servis edilir. Afiyet olsun.
  6. İpucu: Farklı meyve çeşitleri ile hazırlamak isterseniz, meyvenin ekşilik seviyesine göre püre miktarına bir miktar daha pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Örn: frambuaz, vişne gibi daha ekşi meyveler.