Damla Kurabiye

  1. Un, kabartma tozu, tarçın, karanfil tozu ve tuz hepsi bir arada karıştırılır, hazır bekletilir. Mikser kazanına Biskin yağı ve esmer şeker koyulur orta hızda 3-4 dakika çırpılır sonra yumurta ve süt ilave edilir 2-3 dakika daha çırpıldıktan sonra mikser düşük hıza getirilir. Kazanın içine un, kabartma tozu, tarçın, karanfil tozu ve tuz karışımı katılır ve karışım tamamlanınca mikserden çıkartılır. İçine elma küpleri, ceviz ve kuru üzümler katılarak bir ağaç spatul ile elmalar ezilmeyecek şekilde karıştırılır. Hamur buzdolabında yarım saat bekletilir.
  2. Hamur, bütün ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür, iki el yardımı ile yuvarlanarak top şekli verilir. Bu işlem bittikten sonra hazırlanan top şeklindeki hamurlar yumurta beyazı ile ıslatılır ve bir kap içindeki file bademe batırılır, hamurun her tarafı file badem ile kaplanır ve fırın tepsisine yerleştirilir. 170 0C fırın ısısında yaklaşık 10 -12 dakika kadar üstleri ve tabanı hafif pembe olana kadar pişirilir. Fırından çıkan kurabiyelerin üstlerine istenirse fırça ile biraz portakal şekerlemesi şurubu sürülebilir.