Browni

  1. Alba yağı, instant kahve ve kıyılmış kuvertürler benmaride eritilir. Isı sıcaklığı yüksek olmamalı, sıcaklık oluşmuşsa soğutulmalı. Diğer tarafta mikserde , toz şeker ve yumurta çırpılarak kabartılır.
  2. Karışım, altı yuvarlak bir çelik tencereye boşaltılır.
  3. Önceden hazırlanan çikolatalı karışım ile karıştırılarak birleştirilir.Daha sonra içine, un-tuz-vanilya, yavaşça karıştırılıp, yedirilir.
  4. Hazırlanan hamur altı yağlı kağıt ile kaplanmış, kenarları yağlanmış dikdörtgen kalıp içine boşaltılır.
  5. Hamurun üstüne bütün ceviz ve küp şeklinde doğranmış sütlü çikolatalar yerleştiririlip fırına verilir. 180 0C fırın sıcaklığında 25-30 dakika pişirilir. (Pişme süreleri kullanılan fırına tipine göre farklılıklar gösterir.) Fırından çıkan kek en az 5-6 saat bekletilir, sonra kalıp tersyüz edilip tabanındaki yağlı kağıt çıkartılır, üstüne önceden hazırlanan beyaz kanaş krem sürülür. İstenilen boyutlarda , bıçak ile kesilirek dilimlenir
  6. Albamiks şanti kaynatılıp, ateşten alınır, içine kıyılmış beyaz kuvertur kanaş krem gibi karıştırılarak ilave edilir.