Biscotti

  1. Alba yağı ve toz şeker mikser kazanına koyulur, 3-4 dakika çırpılır.
  2. Yumurtalar porsiyonlar halinde azar azar yedirilir, acı badem esansı ilave edilir.
  3. Un, kabartma tozu, tuz ve mısır unu iyice harmanlanıp ilave edilir.
  4. Son olarak kıyılmış bademler ilave edilir ve karıştırılır.
  5. Karışım, altında yağlı kağıt bulunan dikdörtgen tepsiye 2 cm kalınlıkta yerleştirilip, 200 0C fırında pişirilir. Üstleri renk alıp piştikten sonra fırından alınıp, soğutulur. Daha sonra tabandaki kağıt çıkartılıp testere bıçak ile yaklaşık 10 cm boyunda, bir buçuk cm eninde kesilir.
  6. Kesilen biscottiler fırın tepsisine yerleştirilip fırında, renk alana kadar, hafif kızartılır. İstenirse bu hamurdan bir çok yeni çeşit yapılabilir. Örneğin anasonlu, susamlı ya da tarçınlı gibi.