Badem Kremalı Kruvasan

  1. Badem Kreması yapılışı için malzemelerinizi hazırlayın.
  2. Toz badem ve unu elekten geçirin. Alba Kruvasan ve şekeri mikserde orta hızda iyice karışana kadar çırpın.
  3. Badem ve un karışımını, bu karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Yumurtaları azar azar ekleyin. Homojen bir yapı elde edince, gastronoma alıp +4°C dolapta muhafaza edin (1 saat kadar muhafaza ederek, kullanıma hazır hale getirin)
  5. Kruvasan Yapılışı için malzemelerinizi hazırlayın.
  6. Kruvasan hamuru başlığındaki tüm malzemeleri 8 dk kadar yoğurun. Az unlanmış gastronomda üstünü kapatıp +4°C dolapta 30 dakika kadar dinlendirin.
  7. Dinlendirilmiş hamuru açın, tur işlemi için ayırdığınız Alba Kruvasan'ı hamurun dışına taşmayacak şekilde hamur içine kilitleyin.
  8. Birinci tur işlemini hamur açma makinası veya merdane yardımıyla yapın. Hamuru üzeri açık kalmayacak şekilde örtüp +4°C dolapta 30 dakika kadar dinlendirin.
  9. Dinlenmiş hamura ikinci tur işlemini yapın, 30 dakika kadar tekrar dinlendirin. Tur işlemi tamamlanmış hamuru, istenilen incelikte (3-4mm kadar) açıp dilimleyin.
  10. İstenilen ölçüde badem kreması ekleyip kruvasan dilimlerini sarın.
  11. Hamur işlemi bittikten sonra fermantasyon için sabit ısıda bekletin. Mayalanmış hamurlara yumurta sürüp 175°C’de 18-20 dakika kadar pişirin.