Tartolet

  1. Süt ve şantiler bir kapta kaynamaya alınır diğer bir kapta yumurta ve şeker ocakta hafif ısıtılır.
  2. Kaynayan süt karışımından bir miktar (250 gr) kadar alınıp ısıtılan şeker ve yumurta içine dökülüp karışım yapılır.
  3. Daha sonra un ilave edilerek hızlı bir şekilde karışım yapılır. (Püf Noktası: Karışımın çok hızlıca yapılmasının nedeni unun topaklanmasını önlemektir.)
  4. Tamamen karıştırılan ürün içerisine, kalan süt dökülerek ocakta kavurma işlemi yapılır kavurma işlemi kremanın uzun ömürlü olması için 20 dakika kadar olmalıdır.
  5. Arzuya göre, kivi, çilek ve muz gibi enfes meyveler ile süslenebilir, Afiyet olsun.
  6. Not: İsteğe bağlı bitter çikolata ve Albamiks mandra şanti ile ganaj yapılıp çikolatalı tartölet yapılır. Ganaj için tarifimiz; 750 gr AlbamikS Mandıra şanti ,1150 gr bitter çikolata, 50 gr biskin yağı, yeterince fındık.