İstanbul Tatlısı

  1. Unun ortası açılır ve yağlar ve yumurta koyulup harmanlaştırılır.
  2. Daha sonra hindistan cevizi, portakal kabuğu, kabartma tozu ile maya eklenip güzel bir şekilde yoğrulur. Yoğurma işleminden sonra, 10 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  3. Dinlenmiş hamur ince bir fitil şeklinde açılıp el ile küçük yuvarlak çember şeklinde tepsiye dizilir.
  4. Daha sonra yumurta ile üzeri yumurtalanır. İsteğe bağlı susam, pirinç fındık, pirinç fıstık veya beyaz haşhaş ile üzerine gelecek şekilde komple dökülür ve ters yüz edilerek fazlası alınır.
  5. Sonra AlbamikS Mandıra Şantisi, süt ve irmik ocakta tel yardımı ile kaynayana kadar karıştırılır. Krema haline gelince soğumaya bırakılır. Soğuyan ürün sıkma torbası yardımı ile hamurların ortasına gelecek şekilde sıkılır.
  6. İşlem bittikten sonra önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 160 derecede 20 / 25 dakika kadar pişirilir.
  7. Fırından çıkan ürün üzerine şurup dökülür. 15 dakika bekletilen şurup içerisinden fazlası alınıp istenilen şekilde süslenip servis edilir.