Ezme Kadayıf

  1. 250 gr Biskin sade 40/50 gr pekmez iyice karıştırılır, tepsinin altına sürülür.
  2. 650 gr çiğ kadayıf ısıtılmış hafif erimiş biskin sade baklava yağı ile karıştırılır. (Not: Kadayıf kuru ise karışım yapılır.)
  3. 400 gr kadar kadayıf daha önce yağlanmış tepsinin alt kısmına döşenir arasına isteğe göre fıstık veya ceviz konur geri kalan kadayıf üst kısma döşenir.
  4. Üzerine oturacak bir tepsi ile ağırlık yapılarak baskıya alınır.yaklaşık bir iki saat dinlendirilmiş ürün daha önceden 210 - 220 derecede ısıtılmış fırında 1/2 kepçe kadar üzerine Biskin sade baklava yağı gezdirilir üzeri kızaran kadayıf alt üst edilerek tekrar fırında pişirmeye alınır.
  5. Pişen ürün daha önceden 700 gr su 1400 gr şeker ve yarım limon sıkılarak kaynatılmıış ve sıcak bekletilen şurup fırından çıkan kadayıfın tamamını kaplayacak şekilde üzeri şuruplanır. (Not: Fazla gelen şurup süzdürülür.)