Churro

  1. Su, ALBA yağı, tuz ve esmer şekeri sosbenin içerisine alıp ocağa koyun. ALBA yağı eriyip, su kaynayana kadar karıştırın.
  2. Unu ekleyip karışım homojen bir yapıya gelene kadar spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin.
  3. Ocaktan alıp tezgah üzerine ya da bir tepsinin içine yayarak soğutun.
  4. Soğuduktan sonra mikser kabına alıp pedal aparatı yardımıyla yumurtaları azar, azar ilave ederek karıştırın.
  5. Sıkma torbasına alin. istediğiniz şekil ve uzunluklarda soğuk frita yağının içerisine sıkıp daha sonra kızartın.
  6. Şeker ve tarçını ayrı bir kapta harmanlayın.
  7. Kızartılan Churro hamurlarını şeker ve tarçınlı karışıma bulayıp, isteğe bağlı çikolataya da batırıp servis edi̇n.